Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

PBP 2011 τα πρωτα 1230 χιλιομετρα και οχι μονο

Παρισι Βρεστη Παρισι ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Παρισι μεσω Αθηνας Ελευσινας και Brevets
Μια παραξενη χρονια ηταν η φετεινη , ξεκινησα με σκοπο  να παω επιτελους στο Παρισι.Ειχα προκριθει και το 2007 αλλα την τελευταια στιγμη δεν ακολουθησα την ελληνικη αποστολη (ευτυχως).
Δεν το ειχα πολυ παρει αποφαση απλως ξεκινησα με σκοπο να κανω ολα τα προαπαιτουμενα μπρεβετς.Τα πηρα ολα με την σειρα και εν μεσω και δυσκολιων (λουμπαγκο τον Ιανουαριο , 15 ραμματα στο ποδι τον Απριλιο) τα καταφερα.
Τωρα εμενε μονο η εγγραφη στο ΠΒΠ που και αυτη ηταν δυσκολη λογω των περιορισμενων θεσεων.Ειχα ψιλοπαρει αποφαση οτι μαλλον δεν θα τα καταφερω αλλα τελικα υπηρχαν θεσεις ανοιχτες και η δηλωση εγινε εμπροθεσμα.Γινανε και καποιες προπονησεις σε πολυ σφιχτα λογω δουλειας χρονικα περιθωρια.(θα τα πουμε αργοτρερα για αυτο)
Τα εισητηρια κλειστηκαν η οικογενεια αποφασιστηκε να μην ερθει μαζι λογω κοστους.Οι προετοιμασιες γινανε , πακεταρισμα ρυθμισεις και ναμα στε στο Ελ Βελ ετοιμοι για φορτωμα.

Τι πηρα μαζι μου!
30μπαρες clif για παν ενδεχομενον
10 τζελακια
1 αλλαξια για την βολτα στο Παρισι
2 αλλαξιες για το ΠΒΠ (2 κοντα κολλαν Ασσος http://www.primera-sports.com/products/assos-shorts-754/assos-fi-mille-bibshort-209.aspx και exteondo http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=CYC1086249) 1 belea κοντη μια μακρυα http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=ETX05BELEA, 2ο ζευγαρι γαντια μακρια , σετ μεταξωτα γαντια,2ο ζευγαρι καλτσες, αδιαβροχο marmot http://www.amazon.co.uk/Marmot-Mens-PreCip-Waterproof-Jacket/dp/B004J23KXY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1314622834&sr=8-1 ,
Κινητο με 2 μπαταριες μια μικρη και μια μεγαλη (δεν το εκλεισα καθολου στην διαδρομη)
το 800αρι γκαρμιν
1 κοντερακι (για καβατζα)
Φωτογραφικη μηχανη αδιαβροχη
Τον τροχο με το δυναμο και το φως (απαραιτητο!)
2ο φως για τις ανηφορες
Φωτακι petzl για το κρανος , φοβερο μπορουσα να το εχω και μονο του!http://www.petzl.com/en/node/16804
βαλιτσακι πισω για τα ρουχα deuter  και μπροστα topeak μικρο  για τα ηλεκτρονικα
Τσαντακι οριζοντιου σωληνα για τη φωτογραφικη μηχανη
το ποδηλατο μου με 25 αρια λαστιχα και 32 ακτινες στους τροχους must !
Αλουμινοκουβερτα (μεγαλη ανακαλυψη!!!)
4 μεζουρες ισοτονικο
2 κουτακια gu χαπακια  http://www.cyclist.gr/product.php?codenum=GU11BREWTABS
Αδιαβροχο παντελονι Vaude
καλυμματα αδιαβροχα Botranger

Τι δεν επρεπε να ειχα παρει μαζι μου :)

Απο τις μπαρες μονο 10 χρειαστηκα απο αυτες, υπηρχε φαι παντου
Τισ μπαταριες θα μπορουσα να μην τις ειχα παρει.Αν  ο τροχος ηταν ο δικος μου θα χρησιμοποιουσα εναν φορτιστη απο το δυναμο 
Θα μπορουσα να ειχα παρει ενα πιο αδιαβροχο τσαντακι για πισω , ολοι οι Γερμανοι ειχαν ortlieb 
Θα μπορουσα να ειχα σελα brooks  
Το 2ο φως γιατι τελικα το Pεtzl αποδειχθηκε θηριο οσο ειχε μπαταριες.

παρακατω θα αναλυσω και για ποιο λογο επρεπε να παρω αυτα ή οχι.


Αφιξη στο Παρισι!



με μικρη καθυστερηση και βουρ στο πουλμαν για το ξενοδοχειο , οι κουτες χυμα στον διαδρομο του λεωφορειου και η σχολικη εκδρομη ξεκινησε.






Μετα απο μιση ωρα ημασταν στο προαστειο των Βερσαλλιων.Τι μαγεια ηταν αυτη ! Πρασινο παντου ποδηλατοδρομοι ωραια κτιρια .Oλοι τσεκ στο ξενοδοχειο hotel novotel versailles και αμεσως στην αιθουσα για μονταρισμα ποδηλατων.Χαβαλες γελιο πειραγματα και ευτυχως οχι αναποδιες απο την μεταφορα των κουτων στο αεροδρομιο.






Μονο μια βιδα σπασμενη στο παλουκοσελο του Μαλουτα που αντεκατεσταθη με αντιστοιχη απο σιδηροπωλειο των Βερσαλλιων.






Το απογευμα προσωπικα επισκεφθηκα ενα κομματι του κηπου των Βερσαλλιων με τα ποδια αλλα χρεοαζομουν τουλαχιστον το ποδηλατο διοτι ηταν τεραστιοι.



Το βραδακυ επσικεφηκαμε μαγζια της περιοχης για τις απαραιτητες μακαροναδες.

Το επομενο πρωι ντυσιμο και με τα ποδηλατα προς το St Yveline




 για το τσεκαριμα των ποδηλατων και την παραλαβη των μεταλλιων του Super randonneur , του τσιπ ,των φανελλων ,του γιλεκου και οτι αλλου ειχαμε παραγγελει.










Ακολουθησε ο ελεγχος σε φρενα φωτα τροχους κλπ και την αραξαμε εξω απο το γηπεδο στο γρασιδι για χαβαλε και χαζι.Περασαν ολες οι φυλες του Ισραηλ και ενα σωρο ποδηλατα , ηταν  μια μεγαλη γιορτη του ποδηλατου.


Ποδηλατο με ξυλινα φτερα!


Ο Γκαρης :)

Χαβαλες και χαλαρωμα στο γρασιδι





Η πρωτη ανταλλαγη


μετα ακολουθησε επισκεψη στο Παρισι καιτον Πυργο απο οπου και οι ακολουθες φωτο.



Το απογευμα παλι βολτα στους κηπους αλλα αυτη την φορα με ποδηλατο οπου αισθανθηκαμε πολυ μικροι σε αυτες τις τεραστιες εκτασεις.Ειναι δυνατον να τις χαιρεται μονο ενας ανθρωπος?




Το βραδυ παλι επσικεψη για φαι και γρηγορα για υπνο.Δυστυχως ο καιρος φαινοταν να μας τα χαλαει και μια μεγαλη καταιγιδα ξεσπασε κατα τις 12.
Το πρωι ομως !! ολα ηταν μια χαρα σαν να μην ειχε συμβει τπτ.Παλι ντυισμο καλο πρωινο και στις 12 ημασταν στο εστιατοριο





 περιμενοντας την σειρα μας.ευτυχως ο κοσμος ηταν λιγος και φαγαμε πιο νωρις.Το κακο της ολης υποθεσης ηταν οτι θα ανγκαζομασταν  να περιμενουμε τουλαχιστον  μεχρι τις 18.00 αν ημασταν τυχεροι και αρκετα υπομονετικοι στα σπρωξιματα ωστε να φυγουμε με το 1ο γκρουπ.





καπου η πολυ ζεστη (πανω απο 35 βαθμους!!)  καπου η ανυπομονησια και η ομαδα των 90αρηδων ψιλοδιαλυθηκε Πκοκκας Καλεβεας Απολις Βαγκτας Συμνιωτης  φυγανε με το 1ο γκρουπ στις 18.00.
Το λεγομενο ποδηλατο ραφι !

Οι υπολοιποι καταφεραμε να μεινουμε μαζι μεχρι την εισοδο στο σταδιο (Μαλουτας ,Κοπανακης Μεθοδιος, Σπυρος, Αφοι Πετροπουλοι, Περικλης ο Doctor 
 αλλα την κρισμη στιγμη που φτασαμε στο κοντρολ ο Στεφανος κι εγω , μας κοψανε και μας βαλανε με το 3ο γκρουπ.

Πρωτο κοντρολ

Αντε να φυγουμε!



Απογοητευτηκα λιγο γιατι υπολογιζα στην βοηθεια των παιδιων για να βγουν πιο ευκολα τα πρωτα χλμ  αλλα και στην καλη χημεια, σκεφτηκα θα πανε λιγο πιο αργα και θα τους προλαβουμε.


Στην εκκινηση


Saint-Quentin-en-Yvelines - Mortagne-au-Perche 0-140χλμ

ξεκινησαμε μεσα στους πρωτους του 3ου γκρουπ , ο ρυθμος ηταν δαιμονισμενος και η ζεστη αφορητη.Σουηδοι Γερμανοι γαλλοι και αλλοι ηταν μαζι μα ςκαι πηγαιναμε στο αγνωστο με πολυ δυνναμη οι σφυγμοι δεν πεφτανε κατω απο 80-85% για πολλα χλμ.Οι κοντινες  αποστασεις με κανανε να νοιωθω λιγο αβολα συν το γεγονος οτι δεν τους ηξερα ολους αυτους.Πραγματι στα πρωτα χλμ υπηρχαν πολλες πτωσεις απο οτι εμαθα σε ολα τα γκρουπ κια δυτυχως και δικων μας παιδιων (Αβδελαρος , Βουλγαρακης).Η ευχαριστη εκπληξη ηταν οι ανθρωποι στους δρομους.Σε καθε γωνια σταυροδρομι ηταν Γαλλοι με νερα κοκα κολες φαγητο κεικ και οτι αλλο μπορουσαμε να φανταστουμε για την διευκολυνση μας.Περα απο αυτο συνεχως μας παροτρυνανε φωναζοντας με παλαμακια ακομα και πολυ αργα το βραδυ.Αν δεν ηταν κι αυτοι η ολοκληρωση του επιχειρηματος θα ηταν παρα πολυ δυσκολη.Περναγαμε πανεμορφα χωρια και καμπους με αγελαδες συνεχεια








Η νυχτα επεσε

αλλα οχι οι ρυθμοι και η ζεστη , σταση για ανεφοδιασμο σε μεταμεσονυχτιο bar


Ονομα και πραμα χαχαχαχ
Ειχα μια σκεψη να μην φαω το φαγητο στο 1ο κοντρολ και να κανω μια απλη σταση αλλα τελικα η λογικη πρυτανευσε και εφαγα




Mortagne-au-Perche - Villaines-la-Juhel 140-221χλμ
Εκκινηση απο τον ανεφοδιασμο μεσα στην μαυρη νυχτα και τα χιλιομετρα φευγανε αερα
αλλα και η νυστα εκανε την εμφανιση της οποτε τι πιο καλο απο μοα σταση για ενα 20 λεπτο υπνακο?


ενας υπνος ειναι πολυ αναζωογονητικος και σωζει και ζωες οπως αποδειχθηκε δυστυχως με τον φιλο μας τον Αμερικανο, που τον πηρε ο υπνος και τον χτυπησε φορτηγο.Αυτο το ειχα καλα στο μυαλο μου ετσι οποτε νυσταζα την εκανα για υπνο παντου.

6.05 αφιξη στο πρωτο επισημο κοντρολ


Villaines la Juhel

μαζι με πολλους αλλους.Ολη η νυχτα ηταν ενα ατελειωτο κονβου ποδηλατων , γιθα χιλιομετρα μακρυα εβλεπα κοκκινα φωτακια και πισω μου ασπρα φωτακια , ηταν σαν ποταμι ποδηλατων.

Villaines-la-Juhel - Fougères 221-310χλμ

ειχα στο μυαλο μου να προλαβω τους υπολοιπους και ετσι εκει δεν καθησα αλλα απλως τσεκαρα τσιμπησα κατι στα ορθια και μετα παλι πανω στο ποδηλατο ενω η μερα χαραζε


σταση σε χωριο για ανεφοδιασμο αλλα και χαλαρωση





και φυσικα η ομορφη διαδρομη συνεχιζοταν μεσα απο καμπους και ομορφα χωριουδακια






αφιξη στην Fougeres με το φοβερο καστρο











και εκει κοντρολ στις 11.30 αλλα η παρεα πουθενα, αρχισανα παιρνω αποφαση οτι θα το κανω μονος μου , βασικα δεν με πειραζε γιατι το εχω φιλοσοφησει οτι ειναι και μοναχικο αθλημα η ποδηλασια αρκει να τα εχεις καλα με το εαυτο σου.
Εθελοντισμος σε ολο του το μεγαλειο Αντρες γυναικες παιδια ηταν παναταχου παροντες στα κοντρολ να βοηθησουνε να ετοιμασουνε φαγητα να μα ς εξυπηρετησουν παντα με το μογελο .ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!!

Παιδακια που βοηθουσαν στην ετοιμασια και παραδοση των σαντουιτς.




Fougères - Tinténiac 310-364χλμ

και απο εκει ξεκινησα χωρις πολλα πολλα , ειχα σε ολο το μυαλο μου να μαζεψω ωρες για να κοιμηθω σαν ανθρωπος στο Carhaix , να κοιμηθω στην Βρεστη ηταν ο αρχικος μου στοχος αλλα η καθυστερημενη μου εκκινηση 18 .45 συν οτι ειχα ξεμεινει μονος σε ολη την διαδρομη απο την αρχη κολλωντας μονο σε ελαχιστους και οχι για πολυ αλλαξαν τα σχεδια για Carhaix.Ηδη μεχρι εκει ειχα ανοιγμα κοντα στις 4.30 ωρες αλλα ηθελα να το κανω 6 και πανω.Οποτε καθολου καιρος για χαζολογημα μονο για κανα καφε :)


και μετα απο λιγο αφιξη στο Tinteniac και κοντρολ στις 16.30




Κρυφο κοντρολ στο Quedillac



Tinténiac - Loudéac 364-449χλμ

Ημουν ευχαριστρημενος με τον ρυθμο μου και συνεχισα με τον ιδιο και μετα το Τιντενιακ ο καιρος εξακολουθουσε να ειναι καλος αλλα υγρος προκαλωντας μεγαλη εφιδρωση.Προσπαθουσα να μην σκεφτομαι το συνολικο υπολοιπο αλλα αυτο μεχρι το επομενο κοντρολ , ετσι ειναι πιο ευκολο.Το προηγουμεο κομματι αλλα καιαυτο ενοιωθα πολυ καλα και ειχα ανεβασει αρκετα ρυθμο με μωτ κοντα στα 18 χλμ μαζι με τις στασεις.
Εκει ακολουθησα και την καλυτερη ομαδα που ειδα στο ΠΒΠ τους Emblades

 ειχανε πολυ καλο ρυθμο δεν αφηνανε κανενα να εισχωρησει αναμεσα τους τραβαγανε ολοι και ειχανε στις ταξεις τους και γυναικες οι οποιες πηγαινανε σφαιρα.Τους εκμεταλλευτηκα για καμμια 20αρια χλμ και εστι στις 19.50 ημουνα στο Loudeac







ενας απιστευτος κοσμος και  χειροκροτηματα μας υποδεχτηκαν λες και ειμασταν στο Tour τσεκαρω

κια ΩΩΩΩΩ τι εκπληξη!!!

 συναντησα τα απομειναρια του γκρουπ μας Μεθοδιο Περικλη και Μαλουτα.Τα χιλιομετρα ειχαν αρχισει να με επηρεαζουν και αποφασιζω να μην τους περιμενω λeγοντας τους τα λεμε στο carhaix.Ηδη εκει ειχα ανοιγμα κοντα στις 7 ωρες και δεν ηθελα να το σπαταλησω.


Loudéac - Carhaix μεσω ST Nickolas du Pelhem! 449-525χλμ.

Παλι καβαλα στο ποιδηλατο με γοργο ρυθμο με σκοπο να φτασω στο carhaix και στο βαθος του μυαλου μου σκεφτομουν ακομα και την Βρεστη αν ημουν καλα.Ομως οταν ο ανθρωπος εκανε σχεδια ο Θεος γελουσε.
20χλμ μετα αναγκαστηκα να σταματησω να βαλω αδιαβροχα πανω κατω , μια μεγαλη καταιγιδα ξεσπασε με κεραυνους και βροντες.Ηταν τοσο εντονο που φοβομουν μην μας χτυπησει και κανας κεραυνος πανω στο δρομο ετσι οπως εξεχαμε.Με προλαβανε και οι υπολοιποι και εστι οι 4 μας αρχισαμε μια τρελλη αναβαση για ST Nicholas με σκοπο να φτασουμε εκει με το καλο και να κοιμηθπυμε μεχρι ναηρεμησει λιγο ο καιρος.Η νυχτα ηδη ειχε πεσει και φτασαμε στο χωρο υποδοχης οπου η κατασταση ηταν σαν την λωριδα της Γαζας.





Εκατονταδες ποδηλατες κοιμοντουσαν μεσα στο εστιατοριο πανω σε τραπεζια παγκους και δεν υπηρχε ουτε δειγμα κρεβατιου στο dormitoire.εκει η γκαντεμια ηταν τρελλη.Ειχα αλλαξια στεγνων ρουχων, τα παιρνω απο το τσαντακι χανω την στεγνη μπλουζα , μια καλτσα μου πεφτει στα νερα και ξαφνικα εχω μεινει βρεγμενος και βρωμικος.Κοιταω το γκαρμιν τα χε παιξει! κοιταω το αλλο κοντερακι το ιδιο και αυτο!!!!!!!  Reset στο γκαρμιν καντηλια  στο αλλο αλλα και γενικως .Η κατασταση στο αντισκηνο ηταν τραγκη με 4 ποντους λασπη κατω και τα παπουτσια μα ςνα βουλιαζουν σε αυτη.Η βροχη ηταν απιστευτα δυνατη και το μονο που εμενε ηταν να φαω και να βρω μια γωνια να κοιμηθω.Τρωω και τυλιγομαι με την αλουμινοκουβερτα και κοιμαμαι πανω στο τραπεζι.Πρεπει να κοιμηθηκα κανα 3 ωρο και κατα τις 1.50 ξυπναω και παω στο γερασιμο και του λεω (κοιμοταν ι αυτος σαν σκουληκι μεσα στην αλουμινοκουβερτα) να ξυπνησει και τους υπολοιπους να ξεκινησουν αν θελανε να φτασουνε καπου στην ωρα τους.Δεν τους περιμενα κι εφυγα.Η βροχη ειχε σταματησει να πεφρετι εντονα και ετσι κιι αλλοι ποδηλατες ξεκινησαν να πανε προς το carhaix .Φτανοντας στο carhaix κατα τις  4.15 o καιρος ειχε φτιαξει και δεν εβρεχε.Η διαδρομη μεχρι εκει ομως ηταν αποκοσμη.Ανεβαιναμε σε κατι βουνα δεν βλεπαμε που πηγαιναμε και πλησιαζαμε κατι ανεμογεννητριες τυλιγμενες μεσα στην ομιχλη , οι ελικες τους περναγανε μπροστα απο τα κοκκινα φωτα τους και αυτα  φαινοντουσαν  να αναβοσβηνουνε.Ητανε πολυ αποκοσμο.





 εκει εφαγα κουβενταισα με 2-3 τυπους που επιστρεφανε απο Βρεστη και δεν ειχανε βρει βροχη και αμεσως την εκανα για Βρεστη.


Carhaix - Brest 525-618 χλμ

Το φαι με εκανε να νυσταξω κι εστι την ξαναεπεσα για υπνο στο βουνο
αγκαλια με την κουβερτα (τεραστια ανακαλυψη!!).Ξυπνημα με ξυπνητηρι και φρεσκος φρεσκος για Βρεστη.Η διαδρομη ειχε απιστευτη ομιχλη η οποια σε συνδυασμο με τα γυαλια εκαναν την ορατοτητα  μηδενικη.Καθε 2 πεταλιες καθαριζα τα γυαλια μου απο την υγρασια.Ηταν τοσο πυκνη που ουσιαστικα ηταν σαν βροχη.





Ανεβηκαμε το βουνο παρεα με νταλικες που πηγαιναν σαν τρελλες και προσευχομουν μην με καρφωσει κανενας λογω χαμηλης ορατοτητας.Περασαμε και ενα απιθανο χωριο το Huelgoat χωμενο μεσα στο βουνο με νερα τρεχουμενα ,λιμνη   φοβερα πετρινα σπιτια αλλα δεν το πηρα φωτο υπολογιζοντας οτι θα ξαναπερασουμε απο εκει (λαθος).Η ομιχλη ουσιαστικα διαλυθηκε  φτανοντας στην Βρεστη.Κλασσικα φωτο στην γεφυρα και μεγαλη χαρα που τα καταφερα μεχρι τον Ατλαντικο!





ειχα υποσχεθει στα πιτσιρικια οτι θα τους βγαλω φωτο τον Ατλαντικο , οποτε ο ενας στοχος επετευχθη.Κατηφορα για Βρεστη αλλα τρελλο γυρω γυρω μεσα στην πολη για να φτασω στο κοντρολ.Καλα κανουν οι ανθρωποι και μας γυρνανε γυρω γυρω για να μας δει ο κοσμος αλλα εκεινη την ωρα εμεις δεν το συμμεριζομαστε.

δυστυχως στην Βρεστη το πλεονεκτημα ειχε εξαφανιστει κει ειχα μονο 2 ωρες ανοιγμα.Εκει συναντω και τον Περικλη και αποφασισαμε να το παμε παρεα.Τωρα ξεκιναγε η δοκιμασια για μενα καθως δεν εχω ξανακανει μεγαλυτερες αποστασεις απο 600 χλμ.

Brest -Carhaix 618-703 χλμ


Μηδενιζουμε το γκαρμιν και παταμε το γκαζι.Στο δρομο πετυχαινουμε και το Στεφανο αλλα καπου χανομαστε μαζι του.υπνος παλι 25 λεπτα σε παγκακι στασης και σφαιρα για το Sizun με τα ματια στο Γκαρμιν.Επρεπε να ξανακερδισουμε χρονο για υπνο.Φτανουμε στο sizun

Φοβερη ομορφια το Δημαρχειο του Sizun.




τρωμε κατι απιστευτα σαντουιτς απο ενα μπαρακι και ξανα καβαλα.ευτυχως η ομιχλη εχει διαλυθει και η δαιδρομη εχει αλλαξει γλυτωνοντας μας απο τα βουνα.ειμασταν στο carhaix 17.20
και ο ρυθμος ηταν καλος.Ειχα αγχωθει πολυ με το θεμα του χρονου και συνεχως πιεζα και τον Περικλη να με ακολουθει, ευτυχως δεν ειχε προβλημα και το πηγαιναμε παρεα.Εδω πεταξα και 15 μπαρες δεν θα τις ετρωγα ποτε και το βαρος με ενοχλουσε.




Carhaix -Loudeac 703-782 χλμ

Η διαδρομη ηταν πολυ ομορφη και οκοσμος συνεχως μας παροτρυνε Courage Courage



παιδακια απλωνανε τα χερια τους να τους τα χτυπησουμε και δεν ηταν δυνατον να τους το αρνηθεις με τατοια χαρα που περνανε οατν τους το καναμε.Μας δινανε λουλουδια και φυσικα εφοδιασμο πληρη.




Η εξοχη ηταν υπεροχη




αλλα και ο σκοπος παρεμενε να κερδισουμε παλι χρονο.Πραγματικα ο κοπος απεδωσε και φτασαμε στο loudeac με 4.30 ωρες ανοιγμα.

παλι χαμος λες και ειμασταν στο Tour!

Τι να πει κανεις ομως και για την χαρα αυτων των ανθρωπων?
Και αυτοι μας δινανε δυναμη να συνεχισουμε .

Φαι γρηγορα και συννενοηση με τον Περικλη να κοιμηθουμε 1 ωρα σε κρεββατι και να φυγουμε.Δυστυχως ενω εμενα με ξυπνησανε κανονικα τον Περικλη τον αφησανε να κοιμαται για μια ωρα τουλαχιστον ακομα (τοσο τον περιμενα εξω) και αναγκαστικα εφυγα.Εκεινη την ωρα ειδα και τον Γερασιμο ειχε κοιμηθει και αυτος εκει και ετοιμαζοταν να φυγει.

Loudeac - Tinteniac 782-867 χλμ

Στο Loudeac αλλαξα και το κολλαν μου.Ηταν σοφη κινηση καθως η επαφη με την σελλα τουλαχιστον στα πρωτα χιλιομετρα ηταν απαγορευτικη.Το κολλαν της Assos σε συνδυασμο με κρεμα Bepanthene με απαλλαξαν οριστικα απο το θεμα του πονου στα ευιασθητα σημεια.Το κοllan της Exteondo ηταν κι αυτο σπουδαιο (το φοραγα 782 χλμ) αλλα ειχε αρχισει να με ενοχλει αρκετα.Βραδυνη πορεια με σφιχτο ρυθμο και χωρις κατι σημαντικο πλην της βαρεμαρας.Κρυφο κοντρολ στο πουθενα


 ανεφοδιασμος και ξανα πατα τραβα.Αφιξη στο Tinteniac 5.30 το πρωι κια η μοναξια συνεχιζεται .ευτυχως οι ωρες  ανοιγματος ειναι 4.30 αλλα τιθς θεωρω και πλαι λιγε ςκαι ξεκινω για Fougeres οπου με περιμενει ια εκπληξη.
Tinteniac-Fougeres 867-921 χλμ.


καλα παμε για Παρισι?

Το φως του ηλιου με βοηθαει να μην νυσταξω και συνεχιζω ακαθεκτος για την fougeres οπου φτανω στις 10.00 και ποιον συνανταω εκει???
Αυτον.
 










 
 












στο πηγαινε τον εψαχνα στο ελα τον εβρηκα χαχαχαχαχαχαχαχα.Μια χαρα ηταν ο Πανος και αποφασισαμε να κινουμαστε ανεξαρτητα αλλα να βρισκομαστε στα κοντρολ.
Σε αυτο το κοντρολ μιλησα και με την οικογενεια (μιλουσα σε ολα τα πρωινα κοντρολ) αλλα εκει κατι εσπασε μεσα μου οταν μου ειπαν οτι τελειωσα και μεινανε μονο 300 χλμ.Το ειπα και το ξαναλεω ο αγωνας ειναι ψυχολογικος και λιγοτερο σωματικος.συγκινηθηκα και δεν μποροθυσα να τους μιλησω αλλα τους ειπα οτι δεν ακουγα καλα.


Fougeres - Villaines la Juhel 921-1009 xlm


ηταν απο τα ωραια κομματια της διαδρομης με φανταστικα μερη , τηα αραξαμε και για μια μπυριτσα και παγωτακι πανω σε ενα καφε στο ποταμι στο χωριο Ambrieres les Valees.Δυστυχως η φωτογραφικη μου μηχανη ειχε πειραχτει και δεν μπορειτε απο τις φωτο να καταλαβετε τα απιθανα χρωματα στην περιοχη, μπορειτε ομως να τα φανταστειτε.Η διαδρομη συνεχιστηκε με διαφορες εκπληξεις και χιουμορ απο τους κατοικους των χωριων.

αφιξη στο Villaines στις 16.00 περιπου και εκει μας περιμενε αλλη εκπληξη.Ολος ο κοσμος της πολης ηταν στον δρομο , παιζανε μουσικες πανηγυριζανε χειροκροταγανε παππουδες παιδακια γυναικες




 δεν αντεξα και το τραβηξα και  βιντεο







Χαμος στους δρομους πληθος ποδηλατων τσεκαρω και περιμενω τον Παναγιωτη για να φυγουμε






πραγματι μετα απο λιγο  και αφου ψιλοπηραμε εναν υπνακι αν θυμαμαι καλα αναχωρουμε με τον δικο μας ρυθμο ο καθενας δινοντας ραντεβου στο επομενο κοντρολ.


Villaines-Mortagne 1009-1080 χλμ

Απο τα πιο βαρετα εταπ με ατελειωτες ευθειες και ανηφοροκατηφορες , εντωμεταξυ ο σβερκος ου αρχισε να με ενοχλει και ποδηλατουσα κοιτωντας μονο την μπροστινη μου ροδα ή κρατωντας το κεφαλι μου με το αριστερο μου χερι ορθιο και το τιμονι με τα ακροδαχτυλα του δεξιου.θυμαμαι οταν εβλεπα το βιντεο του 2007 γελουσα με εναν τυπο που ειχε καρφωσει ενα ξυλο στο τιμονι για να κραταει το κεφαλι του.Τωρα παρτα λαλακα να μαθεις να γελας.Το προβλημα ηταν αρκετα εντονο και αρχισα πραγματικα να ανησυχω για την ολοκληρωση.Συνεχισα ωσ επι το πλειστον με το κεφαλι κατω
και σκεφτομουν να επισκεφτω τους γιατρους στο επομενο κοντρολ.Το εταπ βγηκε και λογω βαρεμαρας πολυ αργα και στο κοντρολ αμεσως επισκεφτηκα τους γιατρους.μασαζ λεει η γιατρος με βαζει κατω με λαδι στο σβερκο κανα 10 λεπτο , ετοιμος μου λεει.Επιστρεφω για φαι σαρωνω τα παντα ολα μακαρονια κρεατα κοκα κολες μπυρες πορτοκαλαδες σουπα και φτανιονατς και ο Πκοκασ την πεφτουμε και για εναν ψιλουπνακο μιας ωρας












, το ανοιγμα ηταν ηδη 4.30 ωρες.παντως το ξυπνημα ηταν ολο και πιο δυσκολο.εκει με μεγαλη μου χαρα ειδα ξανα τον Περικλη που ειχε μεινει απο ακτινα πιο πισω
αλλα ευτυχως χαρη στην βοηθεια των ντοπιων καταφερε και βρηκε τροχο και συνεχισε επισης βρηκαμε και τον Ντοκτορ ο οποιος και αυτος πηγαινε μια χαρα.


Mortagne-Dreux 1090-1165 χλμ


Μαυρη νυχτα ξεκινησαμε απο το κοντρολ.Οι ποδηλατες λογω της ωρας ηταν λιγοστοι στο δρομο και οι ταμπελες ειχαν αρχισει να μειωνονται επικινδυνα.Τις βρικαμε ολο και πιο αραια.Γκρουπαριζομασταν σε ομαδες ανοιγαμε χαρτη σε καθε διασταυρωση και προσπαθυσαμε να καταλαβουμε αν πηγαινουμε καλα.ειχα τεραστια ανασφαλεια μεσα μου και παρακαλουσα να μην εχω παρει λαθος δρομο   διοτι δεν υπηρχε περιπτωση να ανεβω μια τοσο μεγαλη ανηφορα για να ειμαι
οκ.ενοιωθα πολυ δυνατος αλλα ο σβερκος μου συνεχιζε τα δικα του.περναγα κοσμο αλλα υπεφερα.Στην ανηφορα περασα και τον Παναγιωτη.Δυο αστεια στην διαδρομη: περναγαμε ενα δασος μαυρο και πυκνο στην μεση του πουθενα και ξαφνικα εμφανιστηκε μια πινακιδα


αχαχαχαχ το πιο πιθανο θα ηταν να εχει μονο λυκους εκει αλλα ηταν πολυ σουρεαλ.Το δευτερο ηταν οι ψοφιοι ποδηλατες διασπαρτοι παντου μεσα σε αλουμινοκουβερτες σαν εξωγηινα σκουληκια που τα χανε ριξει για να καταλαβουν τη Γη αλλα κατι τα ειχε εξοντωσει.Υπηρχαν παντου σε παρτερια σε δρομους μεσα σε ΑΤΜ! και εγινα και εγω ενα απο αυτα.Βρηκα ενα ωραιο παρτερι με μια Παναγια απο επανω να με φυλαει και ξανακοιμηθηκα 20 λεπτα γιατι νυσταζα και εκανα 8αρια.Τελικα οι πινακιδες ξαναεμφανιστηκαν και οδρομςο για την dreux ειχε γινει ευθεια με στροφες.Συνεχιζα να παταω ακολουθωντας τα αλλα φωτακια αλλα ο σβερκος μου με εγκατελειπε , φωναζα οχι ρε πουστη θα τερματισω , πατα ρε μαλακα γαμησε τον τον σβερκο , δεν εκανα τοσα χλμ για να με γαμησεις εσυ και κατι τετοια παλαβα.εφτασα στην Dreux και αμεσως πηγα στον γατρο γιοα μασαζ αυτη τη φορα με βολταρεν.Ειχανε μεινει 65 χλμ επρεπε να τελειωσω παση θυσια.


εκει κοιμηθηκα παλι 45 λεπτα.Ο μεθοδιος ηταν εκει ή μας εφτασε και φυγανε μαζι με τον Παναγιωτη νωριτερα λεγοντας μου μην με παρει ο υπνος.Μαζι τους ξεκινησε και ο Περικλης.Ξυπνημα μετα πο μια ωρα τελικα 2 σαντιυιτς στην πλατη και παμεεεεεεεεεεεεεεεεεεε για τερματισμο.


Dreux-St Yvelines 1165-1230 χλμ

Ξημερωμα με φοβερη υγρασια ολα βρεγμενα και η κατηφορα με ξεμουδιαζει λιγο.Ακοιλουθοπυν ευθειες μεσα απο φοβερες περιοχες η ψυχολογια ειναι ψηλα αλλα ο σβερκος χαμηλα.Εξακολουθω και κανω ποδηλατο με το ενα χερι.Παρολα αυτα περναω κοσμο θελω να τελειωσω σαν τρελλος , φτανω τον Μεθοδιο και τον Περικλη τους περναω ο περι λεει οτι νυσταζει ΚΟΙΜΗΣΟΥ του λεω μην τα χαλασεις ολα τελευταια στιγμη  εχουμς χρονο πια !(και το εκανε).Με τον μεθοδιο γκρουπαριστηκαμε και η πρωινη ζεστη αρχισε να μου κανει καλο.Οι τελευταιες ανηφορες μου φανηκαν παιχνιδι τελειωναμε 15 χλμ -10χλμ 5χλμ μεσα την πολη μας πιασανε ολα τα φαναρια καναμε σπριντ απο φαναρι σε φαναρι για πλακα .Μπηκαμε στο σταδιο με πιασανε τα κλαματα στα τελευταια 100 μετρα δεν αντεξα αλλο ηταν τεραστιο εγχειρημα ηθελε πολλα @@ να το ξεκινησει καποιος ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ που ξεκινησαν .Κριμα για τα παιδια που απο ατυχιες δεν τα καταφεραν ελπιζω να τα καταφερετε το 2015.Το θηριο ο Σπυρος τελικα ειχε καταγμα κλειδας και σσυνεχισε για πολλα χιλιομετρα να πιασει την ομαδα !!!!!!

Στον τερματισμο τι πιο ευχαριστο απο εναν γελαστο Γαλλο κοντρολιερη





αυτο ητανε λοιπον.Τηλεφωνο στην οικογενεια πανηγυρια και απο εκει απιστευτα.


Αν θα το ξανακανα? δεν ξερω ισως κατι αλλο παρομοιο να με ενδιεφερε πλεον ή κατι εξισου δυσκολο.Οταν τελειωσα ειπα δεν θια ξανακανω ποδηλατο για 2 μηνες χαχαχαχαχα αρχιζω και αναιρω , απλως πρεπει να το βγαλω απο την τσαντα και να το καθαρισω ΧΕΧΕΧΕΧ.
Περιμενα να νοιωθω πιο κουρασμενος στον τερματισμο αλλα παραδοξως ενοιωθα σχετικα καλα.
Τι μου εντυπωθηκε? Η απιστευτη βρωμα μας δεν αντεχα ουτε την δικη μου μυρωδια ημουνα τρισαθλιος και τριςβρωμικος οταν τερματισα , χαρα στο κουραγιο των κοντινων μου.

Βγαζω το κρανος μου σε ολους τους τερματισαντες αλλα κυριως σε εναν που το εκανε με ενα ποδι , τους ανω των 60 (ναι ηταν πολλοι),σε  εναν τυφλο που μαλλον πηγαινε με διπλο παρεα με αλλον

Επισης υπηρξαν ανθρωποι που το τερματισαν με αυτα:



single speed το γραναζι πισω βρειθτε το μονοι σας






επισης υπηρχαν ανθρωποι που τερματισαν γενικως






εδω λειπει και η φωτο του Μαλουτα απο το γυμναστηριο

Να ευχαριστησω τον Χαρη για την τρελλα που μας εχει μεταδωσει αλλα και την βοηθεια του σε ολα




Να ευχαριστησω τον Λουκα που με προπονησε , με ελαχιστες ωρες  στοχευμενη προπονηση τα καταφερα. 1500χλμ  εξω μετα το 600αρι και καμμια 250χλμ σε εργομετρο.Ειναι σηματικο να κερδιζουμε χρονο.

Τον Γιωργο Idefix για το φως και τον τροχο που μου δανεισε εδω και 6 μηνες , για οποιον θελει να το κανει ειναι απαραιτητος εξοπλισμος.

ολους οσους ποδηλατισαμε μαζι ειτε στην προετοιμασια ειτε στο ΠΒΠ και ιδιως τον Περικλη που με ανεχτηκε με το αγχος μου για το χρονο  και τον Πκοκ στα τελευταια χλμ.

Τον Γιωργο Σταμουλη giostam που μου δανεισε την τσαντα για τη μεταφορα του ποδηλατου.

Τους φοβερους εθελοντες και θεατες του ΠΒΠ χωρις αυτους τπτ δεν θα γινοταν σε τετοια ολυμπιακου επιπεδου κλιμακα.

Και φυσικα την γυναικα μου και τα 2 παιδια  μου που αντεξαν τοσο καιρο τις προπονησεις αλλα και την πολυημερη απουσια μου  στην Γαλλια

επισης να ευχαριστησω κι εσας που αντεξατε να διαβασετε αυτο πραμα μεχρι το τελος :)

KEEP CYCLING!!!!!

Επειδη πλησιαζει ο ο καιρος θα αναρτησω μερικες διαδρομες απο το ΠΒΠ του 2011:

α) Απο το ξενοδοχειο προς το Παρισι και πισω

http://connect.garmin.com/activity/109896103

β) στο πηγαινε οταν αρχισε να δουλευει το Γκαρμιν σωστα  Brest - Huelgolat

http://connect.garmin.com/activity/109896093

γ) η επιστροφη ολη :

Brest-Carhaix http://connect.garmin.com/activity/109896082
Carhaix - Loudeac http://connect.garmin.com/activity/109896075
Loudeac -Tinteniac http://connect.garmin.com/activity/109896067
Tinteniac - Fougeres http://connect.garmin.com/activity/109896056
Fougeres - Villaine la Juhel http://connect.garmin.com/activity/109896046
 Villaine-Montagne au Perche http://connect.garmin.com/activity/109896034
Montagne-Dreux http://connect.garmin.com/activity/109896018
Dreux-St Yvelline http://connect.garmin.com/activity/109896002

αντε και του χρονου !!