Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Σπαρτακιαδα 2013

Ηταν η 7η Σπαρτακιαδα και ηταν το ιδιο καλη και ευχαριστη με τις 6 προηγουμενες.
Κάθε μια είναι διαφορετικη αλλη πιο ζεστη άλλη πιο κρυα άλλη βροχερη αλλα η τελικη αισθηση είναι η ιδια , ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ειτε την κανεις μονος ειτε με παρεα όπως φετος.
Τελικα τα καταφερα και φετος και εμεινα με κοσμο καλο αν και γενικως δυσκολευομαι γιατι ειμαι παραξενος ανθρωπος.
Τι τιτλο θα μπορουσα να δωσω σε αυτή την Σπαρτακιαδα ?
«Κυνηγωντας τον ιπταμενο γιατρο Kyri-Kyri …..» τον ψαχναμε να τον μαζεψουμε σε ολες τις ανηφορες αλλα ηταν αφαντος , μας εκανε σκονη
 ή
« Η Σπαρτακιαδα των απουσιων»  καθως ελειπε η μονιμη γκρινιαρικη παρεα μου ο Πκοκκας αλλα και ο Χαρης Πλεγας Δεν εχω κανει μαζι του πολλα χλμ σε Σπαρτακιαδες μαλλον θα ελεγα κανενα, αλλα η απουσια του ηταν αισθητη σε πολύ κοσμο.
Τα γεγονοτα εξελιχθηκαν με τον προβλεπομενο τροπο , μαζωξη στο σταδιο κλπ κλπ κλπ γκρουπ μεχρι την Κορινθο  τζαμπαδακι όπως θα ελεγε καποιος γνωστος αποντας J και κουβεντουλα με ένα σωρο κοσμο.
Στην Κορινθο ανασυγκροτηση λοιπον και το παρεακι σχηματιστηκε με σκοπο να μην χωριστουμε μεχρι το τελος  , Στελιος, Παρης, Μιλτος Τηλεμαχος ,Κυρι Κυρι .
Καναμε ένα ωραιο τραινακι χωρις να παταμε πολύ και μεχρι την ανηφορα στα Δερβενακια πηγαμε σφαιρα βαζοντας πολλα βαγονια από πισω.

Εκει οι κατηφοριστες εξαφανιστηκαν και οι υπολοιποι πιασαμε ένα πολύ καλο μεγαλο γκρουπ και ξεκουραστα  παλι , φτασαμε στους Μυλους. 
Φαγακι εκει και ανασυγκροτηση της παρεας πλην του Κυριακου που εφυγε με την προοπτικη να τον πιασουμε στο δρομο  αχχαχχχαχαχα
Φετος ο Αχλαδοκαμπος μου φανηκε πολύ ωραιος , δεν τον εχω ξανανεβει ετσι στρωτα.Βοηθησε και η παρεα που ανεξαρτητως δυναμικοτητας κρατησε τον ιδιο ρυθμο.


Ετσι μεχρι την Τριπολη φτασαμε ευκολα σε 8 ωρες  μην καταφερνοντας όμως να πιασουμε τον στοχο του Παρη να ολοκληρωσουμε την Σπαρτακιαδα σε 8 ωρες .
Μετα την Τριπολη και στον κοντρα αερα ο Παρης και ο Τηλεμαχος βαλανε τα στηθια μπροστα ριξανε λιγο ρυθμο για να τους  προλαβαινουμε κι εμεις και μεχρι την ανηφορα μας πηγανε σφαιρα.
Εκει παλι ψαχναμε τον Κυριακο αλλα δεν τον βλεπαμε οποτε καταλαβαμε ότι ειμαστε πολύ πατοι και αποφασισαμε να σταματησουμε για φωτογραφιες καθως ο Ταυγετος για άλλη μια φορα μας εκοψε την ανασα με την οψη του.




Ε τα τελευταια 15χλμ είναι το κερασακι στην τουρτα  όπως κάθε χρονο , αγκαλια με το τιμονι ξαπλα στον οριζοντιο και τερμα τα γκαζια μεχρι την Σπαρτη.
Τερματισαμε ολοι μαζι παρεα σε 10.40 , να ομολογησω ότι αν δεν ειχαμε τον Παρη και τον Τηλεμαχο θα καναμε κανα μισαωρακι παραπανω , αλλα χαλαλι τους.
Περασαμε φανταστικα οι ατακες και η ψιλη κουβεντουλα  δινανε και παιρνανε, αυτές οι 10-11 ωρες περασανε τοσο ευχαριστα που θα τις ξαναεκανα ευχαριστως στο καπακι.

Βοηθησε πολύ και ο καιρος ηταν  ιδανικος  για ποδηλασια , με μπατζακια και μανικια ουτε ιδρωσα ουτε κρυωσα.
Από φαγητο παλι δεν εχω παραπονο εφαγα καλα , 3 μπανανες ,1 σαντουιτς (πολύ καλο στην Κορινθο στο κοντρολ), 1 κρουασαν ,2 μπαρες ,2 σαντουιτς  handmade, 2 coka και μου περίσσεψε και φαγητο , απιστευτο!
Οι εθελοντες στα κοντρολ εξαιρετικοι όπως παντα , αλλα και οι μηχανες και ολοι οι εμπλεκομενοι .
Δυστυχως δεν καταφερα να παραστω στην απονομη , αν και είναι από τις αγαπημενες μου στιγμες της Σπαρτακιαδας μαζεμενοι ολοι εκει να γελαμε και να συζηταμε.
Την επομενη μερα ειχαμε το Ξηροκαμπι , το βραδυ δεν ηξερα αν ηθελα να το κανω αλλα τελικα αποζημιωθηκαμε καθως τα δωσαμε όλα , αν και ο σκοπος ηταν να παμε χαλαρα.Τελικα εχει και αυτό την πλακα του , να κονταροχτυπιεσαι σε ένα γκρουπακι ακομα και αν δεν είναι το 1ο ή το 2ο ή ότι αλλο γκρουπ είναι.
Φυσικα επαναλαμβανομαι κάθε χρονο αλλα δεν μπορω να μην το αναφερω ότι ο τερματισμος του Ξηροκαμπιου είναι Ο ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ , είναι μια γιορτη της ποδηλασιας για εμας ολους τους ερασιτεχνες,  που προσωπικα δεν εχω δει αλλου.Μαλλον δεν θα το διαβασει καποιος από αυτους αλλα ευχαριστουμε πολύ ολο τον κοσμο εκει για την αγαπη που δειχνει σε εμας εκεινη την ημερα .

Φυσικα στην επιστροφη καναμε την κλασσικη πλεον σταση για σουβλακια και μπυριτσα και ετσι περασε ένα από τα πιο ωραια διημερα του χρονου.
Ευχαριστω πολύ ολη την παρεα και φυσικα τη οικογενεια μου που με καταλαβαινει και με αφηνει να παιζω με τα αλλα παιδακια !
Ελπιζω να τα καταφερω και του χρονου .
ΠΕΠΑ ευχαριστουμε πολύ!

Τα λεμε στην Χαλκιδα για μακαροναδα