Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

BREVET ΑΤΤΙΚΗΣ 2016 THE RETURNNNNNNNN

Brevet Αττικης 2016                       
Εχει γινει πλεον συνηθεια κάθε Σεπτεμβριο να κανω αυτό το μπρεβετ.Γιατι το κανω?
1)Για την παρεα! Παντα θα βρεις πολύ καλη παρεα να το κανεις , εχει παρα πολύ κοσμο και μονος σου να μεινεις με καποιον θα κολλησεις και θα περασεις καλα!
Η παρεα είναι βεβαια ψιλοστανταρ τα τελευταια 3-4 χρονια , ετσι και φετος καναμε ομαδα με την Ειρηνη (Αριελ) , τον Αγγελο(ΑΣ32) , τον Στελιο (Rumblefish), Τον Σπυρο (Ατλας ) ,την Αγγελικη Σκουμπα (νέο μελος στην παρεα και πολύ δυνατο!) τον απαισιοδοξο παντα Κυριακο (Κυρι Κυρι) εκανα αμαν να τον φτανω στην επιστροφη τον Γιωργο από τον Θησεα (άλλο επιπεδο) και κατά χρονικα διαστηματα τον Τηλεμαχο και τον Geomax.

2)Για να φαω εκεινες τις ωραιες κρεμες στην επιστροφη! Δεν χανονται , φετος εφαγα 2 χεχε
3)Για να δω αν μπορω να κανω 200 χλμ εν οψει Σπαρτης και σε τι ρυθμο , δεδομενου ότι δεν εχω κανει ποδηλατο από τον Ιουνιο, οποτε είναι αυτό το μπρεβετ ότι πρεπει για τσεκαρισμα δυναμεων.
4)Να δοκιμασω το garmin 1000 με τους χαρτες
Ετσι λοιπον και φετος σφραγισαμε νωρις νωρις και ξεκινησαμε , εγω με μια μικρη αγωνια αν θα τα καταφερω αξιοπρεπως (βλεπε Νο 3)για να το ολοκληρωσουμε.

Παντα το 1ο κομματι μεχρι το Σουνιο είναι ευκολο βγαινει χαλαρα διοτι είναι και νωρις δεν εχει ζεστη και το σωμα είναι ακομα δυνατο.Σε ολο το κομματι αυτό βεβαια οι σκεψεις μας ηταν στην Λαυριου και τι ανεμοι θα επικρατουσαν εκει……
Γρηγορη σταση λοιπον στο Σουνιο 



οπου φτασαμε ολοι μαζι και επομενη σταση μεγαλυτερη για ανεφοδιασμο στον γνωστο φουρνο. Εκει καναμε ομαδα και με την Αγγελικη η οποια μετα το 6*200 εχει αγριεψει πολυ και τον Γιωργο απο τον Θησεα.

Φορτωστεεεεεε




Περασμα γρηγορα μεσα από το Λαυριο οπου υπηρχαν δεκαδες ποδηλατες στα καφε και στην συνεχεια ακολουθησε το κλασσικο μαρτυριο της Λαυριου.Εν αναμονη λοιπον της κατηφορας αρχισε η αναβαση 1-2-+3% με λιγο κοντρα αερα και πολύ πολύ ζεστη.Εκει ο Αγγελος εβαλε τα τουρμπο και εξαφανιστηκε περιμενοντας μας στα Καλυβια.Εμεις συνεχισαμε με ρυθμο με τον Σπυρο τον Στελιο και τον Γιωργο περισσοτερο μπροστα να τραβανε.
Ο ρυθμος ηταν καλος όταν ημουνα πισω,  αλλα μπροστα τα κολπα παντα αλλαζουνε, φετος καταλαβα αρκετη διαφορα.
Ολο αυτό το κομματι καθως και οι τελευταιες πολύ μικρες ανηφορες πριν το Κορωπι ηταν λογω ζεστης πολυ κουραστικο , καναμε και μια σταση σε περιπτερο πριν το Κορωπι για υγρα.
Στο Κορωπι η ζεστη ηταν πλεον αφορητη ,στο garmin εδειξε 48 βαθμους σε εκτεθειμενο στον ηλιο μερος.Τα νερα στα παγουρια σε 15 λεπτα γινοντουσαν κατουρο και από τα πολλα υγρα δεν ειχα και ορεξη να φαω. Εκανα την καρδια μου πετρα και εφαγα με το ζορι , ευτυχως που το εκανα διοτι αν δεν , θα σουρωνα όπως επαθα αργοτερα στην Μαραθωνος οπου βαριομουνα να φαω και ηθελα απλως να τερματισω.
Η μακρα σταση εκει ο ανεφοδιασμος σε υγρα και φαι δωσανε φτερα στα ποδια και ο πριμα αερας στην μαραθωνος προς το Σχινια μας κανανε να νιωσουμε πολύ προ και να καλυψουμε την αποσταση πολυ γρηγορα και ξεκουραστα.
Πριν φτασουμε στο Σχινια καναμε και μια  σταση σε ένα καβατζολαστιχο που βρηκε με το αετισιο ματιο του ο Σπυρος  και καναμε ντουσακι το οποιο μας εδωσε κι άλλη δυναμη !
Στο Σχινια πλεον γνωριζεις ότι αν όλα πανε καλα εχει τελειωσει , τι να σου κανουν 45-50 χλμ , τα χουμε για πλακα .

Με τον Υρα στον Σχινια

Πραγματι ξεκινησαμε με 1ο στοχο τις κρεμες και 2ο στοχο τον τερματισμο.
Όπως προοειπα εξαφανισα 2 κρεμουλες σοκολατα για την λιγουρα και οι υπολοιποι πραξαν κατι αντιστοιχο και πλεον βαλαμε πλωρη για το Γκαζι.

Σε αυτό κομματι της διαδρομης ιδιως πλησιαζοντας προς την Ραφηνα βλεπεις και τους τελευταιους που οριακα λογικα θα τερματισουν εντος χρονου να κατευθυνονται προς τον Σχινια , δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση τους με τπτ.
Το κομματι αυτό τελικα είναι αρκετα δυσκολο γιατι κοιτωντας τα διαγραμματα εχει την μεγαλυτερη αναβαση του μπρεβετ και την πιο μακρυα από το 168 μεχρι το 192 με ένα μικρο διαλλειμα στην αρχη.
Εκει εσπασε και η παρεα Αγγελικη Ειρηνη και Σπυρος γκαζωσανε και τους βλέπαμε με τον Κυρι Κυρι να απομακρυνονται σιγα σιγα .Αποφασισα να μην πατησω και λογω της καταστασης και λογω του ότι δεν ηθελα να αφησω τον Κυριακο μονο του (του χρωσταω πολλα από το 1000 αρι του 2013)  , μονο που τελικα δυσκολευτηκα εγω να τον ακολουθησω χαχαχαχαχαχαχαχαχα μπραβο Κυριακο !
Το θεμα είναι ότι εκει με πιασε και πρεμουρα να τελειωσω , ετσι ηθελημενα απειχα (βλακεια μεγαλη) από το φαγητο και εφτασα στο 192 στην κορυφη της ανηφορας με σκοπο να μην ξαναγυρισω πεταλι μεχρι το τελος , ετσι και εκανα λοιπον εφτασα στο τελος πιττα και χαρουμενος !

Οσον αφορα το Νο 4 :
Στο 195  στα 9 και 45 τελειωσε και η μπαταρια του garminL και τα πηρα στο κρανιο.Αυτονομια κουκουρουκου δηλαδη για μεγαλα μπρεβετ αρα χρειαζεται εξτρα μπαταρια ή τροφοδοσια από το δυναμο
Ο χαρτης που του ειχα φορτωσει από το gpx ολο μου εβγαζε μνμ εκτος πορειας και σφυριζε , πρεπει να το κοιταξω σοβαρα αυτο διοτι σε μεγαλα μπρεβετ είναι καλη βοηθεια να τα εχεις προφορτωμενα αλλα πρεπει να ξερεις ότι πας και σωστα κιολας μην εχεις αγχος ότι χαθηκες.

Και επειδη εχω μια τρελλα με τα νουμερα θα ελεγα με μια πρωτη ματια κάθε περσυ και καλυτερα , αλλα μαλλον όχι διοτι λογω ενασχολησης και με το τρεξιμο εχω ριξει αρκετα τους παλμους οποτε ειχα περιθωριο να ζοριστω παραπανω με την προυποθεση να  ετρωγα  καλυτερα























Επισης για την ιστορια και τα νουμερα παλι και για να καταλαβουμε την επιβαρυνση που υφισταμεθα σε μια απλη «βολτα» παραθετω τα στοιχεια για το βαρος και τα λοιπα

Το πρωι ζυγιστηκα και ημουνα 89,9 κιλα με BMI 28.1 και ποσοστο λιπους 25,9 στο τελος τανουμερα αντιστοιχα ητανβ τα εξης βαρος 85,1 ΒΜΙ 26,6 και λιπος 23!!!!

Και να υπολογισουμε ότι κατά την διαρκεια της διαδρομης εκτος από τα τελευταια 45 χλμ εφαγα

1 πιατο μακαρονια
1 μπανανα
2 Μπαρες
2,5 σαντουιτς αρκετα μεγαλα
2 κρεμες
Πολλα νερα
Πολλες κοκες


Μεγαλοι αποντες Παρις και Γιωργος , θα σας πετυχω στην Σπαρτακιαδα όμως J .

Ευχαριστω ολη την παρεα για αυτή την βολτα .
Η ΠΕΠΑ για άλλη μια φορα εξαιρετικη στην οργανωση της και τα κοντρολ ηταν παντα στελεχωμενα με πολύ κοσμο γελαστο ευγενικο και εξυπηρετικοτατο  και δεν περιμεναμε καθολου.Ευχαριστουμε πολύ που θυσιαζετε τον ελευθερο χρονο σας για να ευχαριστιομαστε εμεις τον δικο μας.

Δυστυχως ειχε και ένα δυσαρεστο γεγονος η εκδηλωση , τον θανατο του συμποδηλατη μας , δεν τον γνωριζα τον ανθρωπο αλλα στεναχωρηθηκα , ελπιζω και ευχομαι να είναι το τελευταιο που συμβαινει.


Ευχομαι να μαστε καλα και του χρονου να το κανουμε χωρις δυσαρεστα.