Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΚΟΛΙΑΔΑ 2016 ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΤΟΥ 600ΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ (ΕΛΕΥΣΙΝΑ -ΚΑΤΑΚΟΛΟ- ΕΛΕΥΣΙΝΑ) 4/2016



Φετος κοψαμε το ποδηλατο και αρχισαμε τα κοντρολ , εκανα τα ευκολα 200 και 400 που ειχαν λιγη αναμονη στον τερματισμο στην Ελευσινα και ηρθε και η ωρα του 600αριου.

Εδώ αλλαζουν τα κολπα , τα χιλιομετρα είναι πολλα και οι αποκλισεις μεγαλες  όλα τα κοντρολ ειχανε πολλες ωρες αναμονης και τα πιο μακρινα Πατρα Κατακολο Καλογρια και πολλη ωρα οδηγηση.Καλογρια ειχε 9 ωρες ανοιγμα , η Πατρα 14 ωρες και το Κατακολο 11 ωρες.

Η ομαδα οργανωθηκε καλα εθελοντες υπηρξαν πολλοι και τα κοντρολ στελεχωθηκαν σχετικα ευκολα παρολη την αρχικη μου απογοητευση.

Παραλαβαμε λιστες με νουμερα με τηλεφωνα με αλφαβητικη σειρα και με κατά αυξοντα αριθμο καθως και το road book.

Επελεξα να παω στην Καλογρια αλλα το κεντρο επιχειρησεων με εστειλε στο Κατακολο στο 309.
Τωρα εμενε το αναπαντητο ερωτημα θα ερθει κανεις μαζι ή θα το κανω μονος ?
Οι προσφορες ηταν πολλες προσφερθηκε η Ειρηνη και Ο Παρης και τελικα αποφασισθηκε να ερθει ο Παρης μαζι και η Ειρηνη να κανει ένα κομματι του τερματισμου.

Αρχισαν λοιπον οι υπολογισμοι , Στεφαν απουσιαζοντος το κοντρολ ειχε περιθωρια να ανοιξει όχι στις 5 αλλα κατά τις 9.Εγερτηριο στις 3.30 και  αναχωρηση από την Αθηνα στις 4 όπως και εγινε.Ο ρυθμος ηταν χαλαρος στο δρομο….. όμως υπολογιζαμε χωρις το κομματι Κορινθος Πατρα οπου ότι και να πω είναι λιγο.Η οδηγηση περισσοτερο προσομοιαζε με ηλεκτρονικο παιχνιδι , παντου φωσφοριζουσες κορινες, φωσφοριζε λωριδες,  φωσφοριζε καγκελα μια λωριδα ανα κατευθυνση για 100 χλμ  και πληρωσαμε και διοδια !!!!!!!!
Ε.Ο Κορινθου Πατρων μετα την δυση του ηλιου.


Κερασακι στην τουρτα ηταν λιγο μετα το Ξυλοκαστρο το τηλ του Νικου ότι οι πρωτοι φυγανε από Καλογρια!!!!! Αρχισανε οι υπολογισμοι σε συνδυασμο με τον κωλοδρομο και το ότι δεν γνωριζα καλα την διαδρομη προς το Κατακολο μετα την ΕΟ για να δουμε αν θα προλαβουμε να φτασουμε πριν τους πρωτους.
Φτανοντας στην Πατρα ο δρομος εγινε λιγο καλυτερος (παλι καρμανιολα είναι) αλλα πατησαμε λιγο παραπανω και φτασαμε αφου περασαμε τα 2 πρωτα γκρουπ (φατε την σκονη μας)  ανετα στο Κατακολο.
Στησαμε πανο καρεκλες παραλιας και παρεα με ένα σκυλο και την απολυτη ησυχια πλην των τιτιβισματων των πουλιων περιμεναμε τους τιτανες.
ελλειψη μαλλιων = εμπειρια
Η πρωτη ομαδα γυρω στα 13 ατομα φτασανε στις 8.30 αν θυμαμαι καλα πολύ γρηγορα σε κάθε περιπτωση σφραγισανε μανι μανι και γινανε μπουχος για το ξενοδοχειο.









Κουρασις....!!!!








Επεσε τηλεφωνο στο επομενο κοντρολ ότι φτασανε οι πρωτοι για να κανονιζουνε κι αυτοι τους χρονους τους.
Από εκει και επειτα φτανανε κατά καιρους 2αδες τριαδες τετραδες από ποδηλατες.

Ο χρονος ηταν πολυς αλλα περνουσε γρηγορα με ευφυεις παρεμβασεις ποτε από τον Παρη ποτε από εμενα , καθετι μας προκαλουσε , ο απιστευτος λοφος ακριβως απεναντι που ητανε σαν ζουγκλα , ο πατερ που τον φανταζομασταν να χτυπαει την καμπανα του ναου σε κάθε αφιξη μπρεβετα με κανονιοβολισμους , τα σπουργιτια και τα μυρμηγκια .Τελειως τρελλα παιχτηκε με το περιπτερο στην πλατεια , το καθαριζανε 4 ωρες κυριολεκτικα με λαστιχα σκουπες σαπουνια , αφου γελαγαμε και λεγαμε ότι σε λιγο θα γινει πραγματικα αορατο.

Λαβαμε τηλεφωνο από Καλογρια ότι φυγανε οι τελευταιοι και ενημερωθηκαμε για τις εγκαταλειψεις
Οσο ο ηλιος ανεβαινε το ιδιο και η ζεστη , οποτε μετα από προτροπη του Βασιλη μετακομισαμε πανω στον δρομο σε ένα σκιερο σουβλακομαγαζο , οπου ο ιδιοκτητης το ανοιξε για το μπρεβετ!
Βαιλης Γεωργακοπουλος επι τω εργω!
Εκει λοιπον υποδεχομασταν τους μπρεβεταδες και αυτοι απολαμβαναν την δροσια της σκιας σουβλακια και αληθινες τηγανιτες πατατες (ανεκτιμητο).
Τα τελευταια τα τιμησαμε κι εμεις J
Κοσμος πηγαινμε κι ερχοταν , ηρθε και ο Νικος από την Καλογρια χτυπησαμε κατι πατατες κατι σουβλακια φετουλες ψωμακια και στις 14.00 ειχανε μεινει μονο 2 ποδηλατες που δεν ειχαν αφιχθει.Η ανυσηχια μην φτασουν στο τελος του κοντρολ στις 16.30 μας αναγκασε να αγκαρεψουμε τον Νικο να μας ενημερωσει αν τους δει στην επιστροφη.Ευτυχως μας ενημερωσε ότι ηταν ηδη 10 χλμ μακρυα από μας οποτε η αναμονη μετα από 25 λεπτα τελειωσε.
Παλι τηλεφωνο στο επομενο κοντρολ να ενημερωσουμε ότι φτασανε και οι τελευταιοι.
Τελευταιοι αλλα πολυ χαλαροι οπως πρεπει ! 
Φορτωσαμε και βουρ για τον Ζορμπα να κανονισουμε τον λογαριασμο των γευματων.Ωραιο μερος ησυχο γαληνιο και οι ανθρωποι εξαιρετικοι .Ολα ηταν κομπλε ολοι μειναν ευχαριστημενοι και ξεκινησαμε για Πατρα.
Βρισκαμε συνεχως ποδηλατες και ευτυχως για αυτους ο αερας ηταν ευνοικος, να ομολογησω ότι αρχισα να ζηλευω μεσα μου και να αναπολω το 600αρι του 2007…. Παρολες τις αναποδιες που ειχαμε τοτε .Η παρεα του Πκοκκα όμως ηταν εξαιρετικη.
Αφιξη στην Πατρα με τον καλυτερο κοντρολλιερη στις επαλξεις τον φοβερο Ορεστη (να τον χαιρεσια Βαγγελη) και τον πανταχου παρων αν και τραυματια audaξαρχη Vagtas , ηδη ειχε φτασει και ο Νικος .Σταματησαμε 10 λεπτα για να τσεκαρουμε την κινηση και πηραμε τον δρομο του γυρσιμου από την παλια εθνικη αυτή την φορα.
Εκει ηταν η δευτερη φορα που ζηλεψα και αναπολησα τις φορες που εχω κανει την διαδρομη ειτε στο πηγαινε ειτε στο ελα βραδυ πρωι σουρουπο μεσημερι κλπ.ειναι πολύ ομορφα και η λιγη κινηση κανει την ποδηλασια λιγοτερο αγχωτικη.
Στο Ξυλοκαστρο δεν σταματησαμε αλλα ειχε πολλους ποδηλατες ξαπλα ορθιους κλπ .
Στις 21.30 εφτασα σπιτι εξουθενωμενος αλλα όχι τοσο οσο ολοι οι φιλοι που το κανανε ποδηλατωντας .
Την άλλη μερα μαθαμε ότι τερματισαν και οιι τελευταιοι χωρις προβληματα και ετσι εκλεισε ο κυκλος .
Ευχαριστω ολους τους φιλους που φτασανε στο κοντρολ και μας χαρισαν τα χαμογελα τους πραγματικα τους εβλεπα ολους γεματους ψυχικα και αυτό με χαροποιει και δινει αξια στην προσπαθεια των κοντρολλιερηδων.Να με συγχωρεσετε που δεν ειχα προβλεψει για τρομπα αλλα πραγματικα μου διεφυγε , την επομενη φορα θα εχω και τρομποα και σαμπρελλες!
Παρη σε ευχαριστω πολύ για την παρεα , ηταν πολύ πιο ευκολη η αναμονη και η διαδρομη με τις πλακες και την ψιλη κουβεντουλα.Σιγουρα θα ηταν πιο βαρετο για εσενα που το περασες ολο στην θεση του συνοδηγου και πολύ τρομακτικο ιδιως το βραδυ J
Ευχαριστουμε πολυ ολους τουσ συμμετεχοντες  ηταν παντοτε γελαστοι και προσχαροι   ελπιζω να καταφερουν ακομα μεγαλυτερα και στο εξωτερικο και να κανουν και κοντρολ οταν το  θελησουν
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!

Δευτερες σκεψεις και επισημανσεις επι της ασφαλειας της ποδηλασιας:
1)Το κιτρινο γιλεκο είναι must και τις πρωινες μεσημεριανες ωρες , δεν μπορειτε να φανταστειτε τι διαφορα ειχε ο ποδηλατης με το κιτρινο γιλεκο σε σχεση με αυτόν που φορουσε μια εμφανιση.Ο κιτρινος φαινοταν 400 μετρα μακρυα ο άλλος αν εισια και λιγο χαζοχαρουεμνος κινδυνευει κιολας.
2)Τα γκρουπ φιανονταν πιο πολύ από τους μεμονωμενους
3)Οι δεξιες στροφες είναι πολύ επικινδυνες , δεν φαινεται τι ακολουθει , οποτε προισοχη όταν ποδηλατουμε και όταν οδηγουμε
Και κατι λυπηρο : μεγαλο κριμα και ντροπη οι λοφοι από σκουπιδια στην πανεμορφη κατά τα αλλα διαδρομη προς Κατακολο, τετοια ξεφτιλα δεν πρεπει να υπαρχει. Οποιος φταιει πρεπει να κρεμαστει


Οποιος θελει φωτο απο αυτες ας μου στελει mail στο dpikioni@gmail.com να τις στειλω σε πληρη αναλυση.




































3 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Δημήτρη με ωραία ''πένα'' σου!!!!Ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρεις τόσα χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Δημήτρη και Πάρη όπως και όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά των control.
    Παύλος-Blackdog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία η περιγραφή του κοντρολιέρη αλλά όταν είσαι με το ποδήλατο δεν γράφεις ζωγραφίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή